Om CIF Sweden

CIF Sweden är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som är öppen för socialarbetare, speciallärare och fritidsledare, samt övriga som stödjer verksamheten.

CIF har som övergripande mål att främja fred i världen. Genom att socialarbetare, fritidsledare och speciallärare deltar i internationella utbytesprogram och lär av varandra ökar den professionella kunskapen och förståelsen för kulturell mångfald.

CIF Sweden har sitt ursprung ur den amerikanska organisationen Council of International Programs (CIP). CIP grundades på 1950-talet av Dr. Henry B. Ollendorff, en tysk advokat och sedermera socionom, som flytt andra världskriget för att bosätta sig i USA. Ollendorffs vision var att skapa internationella utbytesprogram för tyska och amerikanska socionomer och fritidsledare i syfte att öka förståelsen och respekten för kulturell mångfald, så att det som hänt under andra världskriget aldrig skulle kunna hända igen.

Då intresset för CIP spreds utanför USA och Tyskland skapade alumner från CIP år 1960 Council of International Fellowship (CIF International). Sedan dess har över 30 avdelningar av CIF bildats världen över. CIF Sweden är den svenska avdelningen av CIF International och har ett hundratal medlemmar runt om i Sverige.

(MER OM CIF International och CIF SWEDEN???)

Två gånger om året ger CIF International ut ett nyhetsbrev, CIF World News. Läs det senaste nyhetsbrevet här.

Läs mer om CIF International här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.